Min datter er sint på det norske samfunnet som ikke tillater hasjbruk. Hun påstår at det er årsak til det høye overdosedød-tallet i vårt land. Hun har fått ADHD-diagnose for et år siden, og mener hasj virker bedre enn diverse sentralstimulerende medikamenter som gis pasienter med denne diagnosen. Når vi diskuterer dette, ber hun om forskningsbaserte bevis. Jeg har lett mye på nettet og sendt henne artikler, men jeg er litt enig i at formuleringene er ulne, som «man tror at», «kan være», «kan derfor anta at dette skyldes» etc. Finnes det klar og konsis dokumentert forskning som kan hjelpe meg i mine forsøk på å påvirke henne til en vei videre med utdanning, jobb og et konstruktivt og godt liv fremover?

Kvinne, 49 år fra Vestfold

 

Det finnes en del forskning som påviser diverse bivirkninger ved jevlig inntak av cannabis. Du finner en samling av argumenter for ditt synspunkt i artikkelsamlingen Skador av hasch och marijuana, som er utgitt av det svenske Folkhälsoinstitutet. Om du ønsker mer fakta om cannabis og skadevirkninger kan du klikke her. Vi anbefaler også The National Cannabis Prevention and Information Centre (NCPIC), fra australia.

Legg igjen en kommentar