Benzodiazepin vs. urinprøve

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

benzodiazepinerHei! Kjempebra side! Jeg lurte på hvor lenge etter et inntak av benzodiazepiner, det vil vises på en urinprøve? Er det forskjellig fra legemiddel til legemiddel? Hva er isåfall forskjellen? Hvilke legemidler sitter lenge i kroppen, og hvilke er fort ute? Og hvor lenge, sånn ca, vil de forskjellige legemidlene vises på en urinprøve? På forhånd takk for svar! 🙂 🙂
Mann, 21 år fra Oslo

Ja det er forskjell fra legemiddel til legemiddel. Det opereres med et stort slingringsmonn i tilknytning til antall dager som et legemiddel er påvisbart i urinen etter siste inntak. Dette skyldes hovedsakelig mengde som er inntatt, og over hvor lang tid man har brukt disse legemidlene. Biologiske forutsetninger som  vekt og forbrenning er også viktig i forbindelse med variasjonen i antall dager som dette vil være påvisbart i urinen.

Diazepam  som er virkestoffet i Stesolid, Valium og Vival kan sees i urinen fra 1 – 3 uker. Oxazepam, virkestoffet i Alopam og Sobril, har en påvisbarhetstid fra 3 til 6 dager. Flunitrazepam som er i Flunipam og Rohypnol har en påvisbarhet i urinen fra 1 – 5 dager. Nitrazepam som finnes i Mogadon og Apodorm varierer fra 2 – 6 dager. Rivotril (Klonazepam) påvises i urinen fra 2 – 8 dager og Xanor (Alprazolam) påvises fra 2 – 5 dager

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.