Amfetamin

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Heisann, jeg har brukt amfetamin regelmessig (nesten hver dag) i 4.5 måneder nå siden faren min døde, og har blitt sterkt avhengig. Jeg må bruke det for å få til å fungere normalt, og når jeg ikke tar det så er det eneste jeg tenker på hvor, når og hvordan jeg skal skaffe mer… Jeg er lei av denne hverdagen og vil ut av dette og bort fra miljøet dette fører med seg! Men problemet er at jeg ikke får hjelp ifra fastlege eller psykologi tjenesten her. Jeg har forklart situasjonen men får allikevell ingen hjelp… Vær så snill og kom med et råd fort!! Tror ikke kroppen eller hodet mitt klarer mange flere dager nå av dette….
Mann, 21 år fra Akershus

Vi skjønner godt at det er slitsomt for deg å leve i den hverdagen du gjør, og vi synes det er fint at du ønsker en endring. Det høres rart ut at fastlegen ikke vil hjelpe deg, kanskje du burde snakke med en annen lege og be om å bli henvist til spesialisthelsetjenesten? Det er de som er ansvarlige for tilbud til rusavhengige og som eventuelt kan hjelpe deg med avrusning og behandling. Det er også mulig å kontakte sosialtjenesten på NAV, de har ofte egne ruskonsulenter som kan hjelpe personer i din situasjon. Ellers er kanskje utekontakten eller helsestasjonen en mulighet. De kan ikke henvise deg videre, men de kan hjelpe deg med å få kontakt med de riktige instansene. Lykke til.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.