Hei! På en fest for noen måneder siden fikk jeg 2 stk xanor av en kompis som får det på resept, jeg hadde drukket en del alkohol fra før og skyldte ned pillene med whiskey, pluss at jeg drakk mer og røyket cannabis. Ca 15 min etter jeg tok tablettene husker jeg så og si ingenting. Jeg lurte bare på om det jeg inntok er farlig?
Mann, 19 år fra Akershus

Xanor og alkohol påvirker hverandre og dette gir seg først og fremst utslag i økt rusvirkning. Så det er nok denne blandingen som forårsaket rekasjonen du fikk.  Man skal være svært forsiktig med å blande alkohol og medikamenter, da det kan ha alvorlige konsekvenser.Det kan b.a. lamme pustesenteret i hjernen, og man kan dø av kveldning. Helsedirektoratet har publisert et skriv om akkurat dette, mer info. finner du her.

Legg igjen en kommentar