Røyk og snus

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

 

Hei, jeg er ei jente på 13 år.. jeg begynnte og røyke i oktober, men nå klarer jeg ikke og slutte, og jeg tørr ikke si noe til foreldrene mine så jeg lurer på hva jeg burde gjør.. når jeg røyker og snuser så er det for det meste på klubben og på skolen :s
Kvinne, 13 år fra Oppland

Du skriver at du begynte å røyke i oktober, dvs du har røyket i 5 mnd og det er ikke så fryktelig lenge. Nikotin, som er virkestoffet i røyk og snus, er vanedannende, men det er fullt mulig å slutte hvis det er det du ønsker. Prøv å tenk på at det er lettere å slutte nå enn om en stund, jo lenger du røyker jo vanskeligere er det som regel å slutte. Det er mange fordeler ved å slutte og store ulemper med å fortsette, dette kan du lese mer om her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.