Skoleoppgave om hasj som gatewaydrug og legalisering

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg lurer på om det er noen sammenheng mellom bruk av cannabis/hasj til sterkere stoffer, annet enn indirekte(som f.eks. å vanke i et rusmiljø)? Finnes det noen undersøkelser eller sider man kan lese om dette på? Jeg driver med et skoleprosjekt som omhandler legalisering av hasj, og jeg syns dessuten det er et spennende tema. Jente, 15

Kvinne, 15 år fra Oslo

(Tittelen er tilpasset innholdet i spørsmålet. Admin)

Det er ikke lett å gi et entydig svar på dette. Mange faktorer spiller inn når man begynner bruke sterke stoffer. Vi anbefaler deg å ta kontakt med forskerne ved enten SIRUS, SERAF eller NOVA. Disse institusjonene driver med forskning knyttet til ungdom og rus.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.