Hva er dødelig dose? Jeg er jente på 170 cm, og ca 65 kg! Jeg har 80 stk valiumer på 5 mg.
Kvinne, 23 år fra Buskerud

Vi kan ikke gi deg eksakt svar på dette. Det er ikke vanlig å få en overdose om man kun inntar benzodiazepiner – som f.eks. Valium – og meget høye doser trengs før det regnes som potensielt dødelig. Felleskatalogen sier også at «overdosering er sjelden livstruende når tatt alene» – dvs. når Valium ikke er blandet med noe annet. Det er mer trolig at den mengden du beskriver kan føre til koma.

Vi vet ikke hvorfor du stiller dette spørsmålet. Det kan være av ren nysgjerrighet, men det kan også være noe annet. Så hvis du føler at du har behov for å snakke med noen, anbefaler vi deg å ringe oss. Du er hjertelig velkommen alle dager mellom 11 og 19. Du kan også ringe til Kirkens SOS sin telefon på 815 33 300. Det er en døgnåpen krisetelefon for mennesker som er i følelsesmessig eller eksistensiell krise, og for den som tenker på å ta sitt eget liv. Alle som ringer krisetelefonen vil bli møtt med forståelse og aksept.

Legg igjen en kommentar