Urinprøve

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

rustlf-logo 75x67Jeg skal om få dager ta en urinprøve for og bekrefte for mine foreldre at jeg ikke driver med hasj. så jeg lurer bare litt på hvordan det er når jeg skal ta prøven, om legen må stå og se på pikken min eller om jeg får stå med ryggen til. dette er frivillig. lurer også på om de undersøker kroppen min før prøven. er litt bekymret på hvordan det er.
Mann, 15 år fra Buskerud

Dette kommer litt an på omstendighetene – om du skal ta dem hjemme eller på er kontor. Det virker som du skal ta det på et kontor. Det vanlige da er at helsepersonell står bak deg, men det er gjerne montert speil over doen slik at legen/helsepersonellet kan se hva som foregår.

Du er sikkert bekymret for at de først skal undersøke kroppen din for å se om du har med deg ren urin eller liknende. Under slike omstendigheter er det ingen grunn til slike undersøkelser.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.