Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hasj og søvnvansker

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

cannabisMann 21 år. Røyker en del hasj. har en svært variabel søvnrytme. Kan sove 20 timer, tungt, kan så gå ett døgn uten søvn (får ikke sove). Sover gjennomsnittlig 10-12 timer i døgnet, noen døgn ingen søvn. Hatt det slik i flere år. Falt ut av skole og jobb pga dette. Våkner ikke av vekkeklokke når han først sover. Har åpenbart døgnrytmeforstyrrelser, men hvordan påvirker cannabis dette evt.? Hilsen bekymret mamma.

Søvnforstyrrelser er ikke et uvanlig abstinenssymptom ved hasjbruk. Det vil si at i de periodene man ikke røyker, kan man ha ganske store problemer med å få sove. Mens hasjrusen i seg selv kan føre til svimmelhet og trøtthet. Så i de periodene man røyker, er det gjerne slik at man sover mye og lenge. Man må være klar over at det eksisterer individuelle forskjeller på symptomer ved bruk av cannabis på grunn av fysiologiske og biologiske disponeringer. Når det gjelder din sønn og hans søvnrytme kan vi ikke si så mye mer enn det.

Vi vil kanskje anbefale deg å ta en prat med din sønn om han eventuelt bruker andre rusmidler. For slik du beskriver hans søvnmønster kan man ikke se bort i fra at det er andre stoffer inne i bildet, f.eks amfetamin. på den annen side kan det også være at han har utviklet et søvnproblem som ikke skyldes narkotiske stoffer, og i så tilfelle bør en lege konsulteres. Det kan hende han f.eks. burde utredes på en søvnklinikk for å sjekke alle mulige årsaker så grundig som mulig.

Det er desverre en kjennsgjerning at når man er i et miljø hvor det brukes ulovlige rusmidler, er det større sjanse for å komme i kontakt med tyngre stoffer. Du kan lese mer om hasj og skadevirkninger her. Legger ved denne linken som gir noe fakta vedrørende amfetamin.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.