Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Er det mulighet for meg å få behandling i utlandet?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

rustlf-logo 75x67Jeg er en 33 år gammel jente som har opplevd grove overgrep fra jeg var baby av. Jeg har også opplevd grove overgrep fra myndighetene i Norge. Dette er en grunn til at jeg ønsker behandling+å starte med blanke ark/på nytt i et annet land. I tillegg bor jeg i Bergen der jeg er godt etablert i rusmiljøet der. Jeg vil uten tvil ha større sjanse for å klare å bli rusfri på en behandlingsinstitusjon langt vekk fra Bergen. Jeg ønsker behandling på Cita i Barcelona; som ligger langt fremme når det gjelder forskning på opiat-avhengighet.Det koster 55 000 i måneden å få bo der og få behandling der; altså langt billigere enn de fleste norske behandlingsinstitusjoner. Jeg vet at andre nordmenn har fått dekket behandling i utlandet; gjerne etter mye forarbeid og krangling med det offentlige for å få det til. Jeg er overhodet ikke interessert i å være å noen norsk behandlingsinstitusjon overhodet; og synes det er synd at Helse-Norge er som bukken og havresekken;da de bare legger opp til at en skal behandles i Norge. Finnes det noen mulighet for meg å få opppfylt mitt ønske om behandling på Cita, avd. Barcelona? Har dere noen råd om hvordan jeg kan få klare å komme meg i behandling der? Vennlig hilsen
Kvinne, 33 år fra Hordaland

I utgangspunktet gjelder både retten til å få dekket behandling, og retten til fritt sykehusvalg, innenfor landets grenser. Vi har hørt om det du også nevner, om folk som har fått hjelp i utlandet med støtte fra det offentlige. Men dette er såvidt oss bekjent i helt spesielle tilfeller, når det ikke er plasser i Norge o.l. situasjoner.

Det beste rådet vi kan gi deg, er å snakke med Fritt Sykehusvalg. De har en pasientrådgivertelefon som er åpen 8-15 på hverdager. Nummeret er 800 41 004. Du får snakke med en pasientrådgiver i din helseregion. Pasientrådgiverne har bred helsefaglig bakgrunn, lang erfaring og et stort kontaktnett i de forskjellige sykehusene og institusjonene. Alle rådgiverne i hele landet har tilgang til den samme informasjonen. Er pasientrådgiveren i din region ikke tilgjengelig, kan du velge å bli betjent av en rådgiver i en annen region. Eller du kan velge å bli oppringt når rådgiveren i din region blir ledig. Du kan lese mer om tjenesten her. Pasientrådgiverene kan forhåpentligvis fortelle deg hvorvidt du har rett på behandling ved Civita i Barcelona.

Vi håper du får svar der, og at det ordner seg for deg. Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!