cannabisHei! flott side! Jeg lurte på hva de rettslige følgende ville være dersom en person ble tatt for besittelse av under 15 gram Cannabis, og dersom straffen ble bot, om personen kunne få visum til USA ?

Mann, år fra

Hvis politiet viurderer det dithen at det er til eget forbruk, og ikke salg; såfremt det ikke foreligger andre omstendigheter, ville trolig de rettslige følgene av å bli tatt for besittelse av under 15 gram cannabis være et forelegg, en bot. Dette er ifølge Riksadvokatens siste direktiv for besittelse av cannabis. Størrelsen på boten ville trolig være en del tusenlapper, men nok under 10 000.

nettsidene til den amerikanske ambassaden står det:

«You MAY NEED a visa if:
You are a citizen of Norway or another Visa Waiver country or Canada and one or both of the following are true:

Du trenger altså kanskje visum hvis du er straffedømt, f.eks. for besittelse av cannabis. Hva som avgjør om du trenger visum, og om dette ev. blir innvilget, er vanskelig for oss å svare på. Vi anbefaler deg denne siden, med oppdateringer angående visum til USA og en fyldig FAQ. Finner du ikke ut av det ved å lese på de lenkene, anbefaler vi deg å kontakte den amerikanske ambassaden.

Legg igjen en kommentar