Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Ble Extasy På Meg Gitt…

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Prøvde Extasy i Nederland nå denne helgen.. I hvert fall ganske sikker på at det VAR det denne gangen.. Følte jeg måtte danse, fargene ble bedre, ble god og varm og huden til folka på rave partyet kjentes ut som silke. Men! Vill helst prøve og slippe og bli avhengig av dette.. Sov i 12 timer da jeg kom hjem fra Nederland ca.. Men neste dag var jeg litt urolig og redd fordi jeg hadde vondt i kjevene.. Så neste dag føler jeg meg plutselig ganske trygg og sover godt… Men så neste dag igjen kjenner jeg meg veldig urolig,  får ikke sove og er oppe hele natten omtrent. Nå kjenner jeg meg forøvrig litt trygg igjen og det er fredag.. Tok den halve pillen for nå snart en uke siden. Tok pillen nøyaktig klokken 01:00 om natten på søndag på morgen. En annen ting jeg merket da jeg skulle sove i natt var da jeg prøvde og sove, så ristet det i hele kroppen ett par sekunder akkurat i det jeg skulle til og falle i søvne, så våknet jeg.. EKKEL greie ass ;P Er det normalt ? Håper virkelig det går over snart og jeg vill virkelig ikke lyst til å havne i fellen og bli avhengig! Hvor lang tid tar det før denne følelsen er over holdte jeg på og si? Den pillen jeg tok het Blue Mitchubitchi og skal vist være en av de sterkeste Extasy som finnes, men siden jeg spiste en halv gikk det greit sa dop dealeren. Siden dere kanskje nøyaktig har lyst til og hvite fakta om rus bruket mitt lager jeg en liten kort liste.. Februar 2010: Røyker litt weed på coffeshoop etter og ha vært på rave party ( Første gang ) men merket ingen ting Sommeren juli 2010: Blir litt full før ett rave party og tar ett par trekk av en joint.. Syntes det smakte digg, men merket ingenting… Sommeren August 2010 i Nederland: Prøver en rosa/hvit pille tror jeg det var… Merket igrunn ingenting nesten, ble noe glad… Men ingenting mer enn det skjedde etterpå og senere.. røyket også noe hasj på Coffe shoop dagen etter som jeg ikke merket noe av heller. September høsten 2010: Så drar jeg til Bergen for ett Rave party… Ender med at jeg blir med 5 tilfeldige folk på afterparty.. Røyker litt hasj, men ingenting skjer igrunn.. Nøyaktig dato for dette er 27 – 28 september… Høsten 2010 9. Oktober: Drar på afterparty oss en tilfeldig fyr etter og ha vært på byen. Sniffer ett par striper amfettamin.. Begynner og prate fort som faen, men skjer ingenting i de neste dagene… Så går det en del måneder uten rusmidler oss tilfeldige folk.. Mere helgefyll og sånn. Etter at oktober – november – desember – januar har passert, så drar jeg til Nederland igjen i februar hvor jeg prøver Extasy på ett rave party. Vill helst få en slutt på dette før jeg havner i fellen!!! Håper på ett bra svar og håper jeg ikke blir nødt til å legge meg inn på noe Avrusnings greie eller noe? Merker også at hjertet mitt banker noe fortere etter at jeg prøvde extasy og jeg har hørt det går an og gjøre noe for og rette opp dette viss man har vært så dum og tatt det noen ganger… Medesiner jeg kan ta så hjertet mitt ikke banker så fort? Eller er det avslappende øvelser som skal til? Og en siste ting når jeg er så godt i gang.. Jaja, nå ble dette litt langt, men håper dere svarer godt.. Dere gjør en Kanon innsats = )
Mann, 20 år fra

Det beste du kan gjøre er nok å ha bevissthet rundt din bruk av rusmidler, og forsøke å begrense det mest mulig. Det forbruket du beskriver er ikke voldsomt, så det er ikke fare for at du er blitt avhengig ennå. Men hvis du fortsetter å eksperimentere mye over tid, kan det ende med en slags avhengighet og det kan medføre abstinenser, behov for avrusing  og en del forskjellige problemer med psyken, hjertet osv. Så det er nok lurt at du tar det mest mulig med ro og begrenser deg så mye som mulig.

Når det gjelder hjertet ditt, så finnes det avslapningsteknikker som du kan bruke, f.eks. meditasjon e.l. Det at du hadde vondt i kjevene er en naturlig følge av å bruke sentralstimulerende midler, fordi man da har en tendens til å tygge på kjevene og stramme musklene i ansiktet. Når du så neste dag igjen kjenner deg meg veldig urolig, får ikke sove og er oppe hele natten omtrent, kan dette gjerne være en etterreaksjon og ikke så farlig. Det viktige er at det ikke fortsetter dag etter dag. Da bør du heller snakke med en lege. Hvis du prøver å sove, og det ristet det i hele kroppen ett par sekunder akkurat i det du skulle til og falle i søvne, så er dette noe som skjer de aller fleste fra tid til annen, med varierende styrke.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.