rustlf-logo 75x67Altså, jeg har aldri tatt noe narkotiske stoffe som hasj osv. Jeg drikker kun alkohol og trives med det. Jeg er ofte ute å drikker (2-3 ganger i uken). Men bare i sosiale sammenhenger med gode venner. Jeg har ikke noe alkohol problem. De siste gangene når jeg har kommet hjem har mor påstått at jeg har tatt «partydop» uten at hun selv klarte å definere det. Hun mener nok E og andre stoffer man blir våken av, men jeg har aldri tatt noe slikt. Grunnen til at hun påstår det er fordi hun mener jeg har hatt store pupiller. Jeg har til og med sagt at visst hun virkelig tror det og mener det, kan vi stikke til legen/legevakten å ta blod og urinprøve så vi kan få bekreftet det. Men mitt spørsmål er egnetlig i hvilken grad kan jeg få store pupiller. Om det har noe å si, ejg har briller/linser

Mann, 20 år fra Hordaland

Pupillene størrelse påvirkes først og fremst av hvor mye lys det er i omgivelsene, de utvider seg hvis det er mørkt, og trekker seg sammen hvis det er mye lys. Alkohol kan, i svært liten grad, gi forstørrede pupiller, det samme kan stressreaksjoner og angst. Fordi det er store individuelle forskjeller på hva som er normal størrelse på pupillene er ikke dette alene en god indikator på eventuellt inntak av rusmidler.

Legg igjen en kommentar