Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Sint i fylla

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! jeg har over lenger tid slitt med sinne i fylla. noen ganger blir jeg voldelig på personer som står meg nær, noe som fører til veldig veldig uheldige situasjoner. hver gang er det som regel at noen sier litt i mot meg, f.eks at jeg velter et glass øl el. jeg klikker totalt og det er nesten ingenting som kan stoppe meg.

 jeg angrer som faen dagen etter og jeg er aldri sint i edru tilstand. jeg drikker også veldig ofte i helger, og jeg blir alt for full hver eneste gang, selvom jeg veit jeg ikke bør bli så full. jeg klarer heller ikke holde meg unna flaska en eneste helg, jeg føler jeg MÅ få med meg den og den festen og at det nesten er det eneste som er morro for meg, helt til det noen ganger går galt med sinne utpå natta. veit ikke hva jeg skal gjøre med problemet mitt, det plager rett og slett livet av meg og jeg tørr snart ikke gå på butikken for er redd for å møte folk jeg mulig traff ute på fest.

Mann, 26 år

Det er fint at du innser at alkoholen skaper et problem for deg og at du vil gjøre noe med det. Slik du beskriver problemet drikker du kanskje mer enn det du egentlig vil og oppfører deg på en måte som hverken du eller andre tydeligvis synes er trivelig. Det enkleste å anbefale deg er å bestemme deg på forhånd for hva, og hvor mye du skal drikke. Hvis du vet omtrent når du begynner å miste kontrollen kan du gå over til å drikke mineralvann, vann o.l før du kommer til det punktet.

Noe nyttige råd for å drikke mindre kan være så som.

1. Planlegg før du skal ut og drikke. Tenk gjennom hvor mye du vil drikke og hva du vil drikke, og forsøk å hold deg til det. Kanskje du skal si det til noen som er der, så de kan hjelpe deg?

2. Dropp brennevin hvis du bruker det. Gå i alle fall inn for lavest mulig alkoholprossent.

3. Når du er ute og drikker kan du ta en enhet vann eller kaffe mellom hver enhet alkohol, da blir du ikke så fort full.

4. Spis godt før du begynner å drikke, og spis i løpet av kvelden, også før du legger deg.

5. Vær oppmerksom! Tenk gjennom og kjenn etter hva som er fordelene med å drikke mindre de gangene du evt får til det.

6.Tenk gjennom hvilke situasjoner som gjør at du drikker for mye: er det spesielle steder? Er det sammen spesielle fok? Er det på spesielle dager? Når du er godt humør? Når du er dårlig humør? Når du er lei deg? Når du er glad?

Når det gjelder at du blir så sint kan det ha sammenheng med følelser som fortrenges  i hverdagen og som får slippe til under beruselsen. Hvis det er sånn at du egentlig er litt sint, stresset, lei deg i hverdagen uten å få gjort noe med det eller satt ord på det kan det komme frem når under beruselse. Tenk deg litt om, er det helt tilfeldig at du blir så sint? Er det ting du synes er vanskelig å snakke med andre om?. Hvis det er tilfellet kan det være lurt å tenke i gjennom om du kan snakke om det med en god venn. Er det ting i livet ditt du ikke vil snakke med venner eller familie om, kan du kontakte en ruspolieklinikk eller fastlegen din som kan henvise deg videre.

Du er også velkommen til å ringe oss anonymt på 08588 RUStelefonen mellom 11-19 hver dag.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.