Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

narkotika

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

rustlf-logo 75x67Hva kan skje når jeg bruker narkotika? Hvordan påvirker dette kroppen min ?
Kvinne, 18 år fra

Dette er vanskelig å svare på. For vi vet ikke hva du mener når du sier «narkotika,» det finnes veldig mange og veldig ulike typer narkotika. De ulike typene rusmidler – eller narkotika – påvirker på veldig forskjellige måter. Dessuten kommer det an på hvor mye og ofte man bruker rusmidler. Det er også stor forskjell fra person til person. Folk reagerer veldig ulikt, og blir veldig forskjellig påvirket av hasj – for å ta ett eksempel. Hva som kan skje når man bruker ulike stoffer blir på samme måten: det kommer helt an på hvilket stoff det er, hvor mye og ofte man bruker det, og folk er forskjellige så det blir nærmest umulig å svare på dette.

Men det er allikevel klart at de ulike stoffene har visse virkemåter, ruseffekter og skadevirkninger som er mer eller mindre spesifikke. F.eks. har amfetamin visse virkemåter, ruseffekter og skadevirkninger som skiller seg fra f.eks. hasj eller heroin. For å finne ut mer om dette anbefaler vi deg å se på siden Fakta om ulike rusmidler her på våre sider. På Fakta om rusmidler finner du generell informasjon om rusmidler, informasjon om stoffer og hjernen, en beskrivelse av hva blandingsmisbruk er, og ikke minst faktainformasjon om hvert enkelt av de ulike rusmidlene. Vi foreslår at du leser om dette for å få et svar på spørsmålet ditt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.