Hvor kan jeg trygt plassere min alkeholiserte samboer

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

vinflaske og -glassEtter et samboerforhold på snart 25 år, 2 barn en voksen og en ungdom, er min tålmodighet forbi. Ønsker å bryte forhold, men føler fortsatt ansvar, vet vel at det kommer til å gå rett til hel…. med henne om jeg hiver henne ut. Hvor kan jeg trygt plassere henne? Hun har et rehab oppphold bak seg, som så ut til å gå bra, men det ble ikke realiteten. Mvh. Frustrert
Mann, 49 år fra Hordaland

Hvis det er slik at din samboer trenger behandling for et alkoholproblem, er det slik at denne hjelpen må hun selv ønske, og søke. Via sin fastlege kan hun få henvisning til et behandlingssted, enten det er poliklinisk eller innleggelse. Ved å gå inn på www.frittsykehusvalg.no , kan dere se hva slags behandling som finnes der dere bor, og ventelister. Så ditt spørsmål om hvor du trygt kan plassere henne blir litt vanskelig å svare på, da det ligger litt tvang i spørsmålet ditt. Dere kan også ringe til Fritt Sykehusvalg på 800 41 004 og snakke med en pasientrådgiver om hennes rettigheter, hvor det er best for henne å søke seg inn osv.

For din egen del, hvis og når du ev. måtte føle behov for det, kan det kanskje være nyttig å  ta en prat med Stiftelsen Bergensklinikkene. De tilbyr hjelp og veiledning til pårørende av rusmiddelavhengige. Du finner mer informasjon om dette tilbudet her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.