Hei! jeg er en mann på 29 år som er glad i en fest, men har et problem. Jeg drikker alkohol 4-5 ganger i året, men når jeg drikker øl får jeg blackout…. etter 3-4 halvlitere husker jeg ingen ting. Som regel har det endt med at jeg har vert agresiv,noe min sammboer desverre har fått merke. Er ellers en glad og omtenksom fyr men så snart jeg får blackout blir jeg aggressiv uten noen grunn. Tar heller ingen medikamenter eller andre rusmidler. Noen som kan hjelpe meg med en forklaring på hvorfor jeg får disse blackoutene nå (de siste 6 årene) å ikke hadde dem før når mann drakk 12-20 halvlitere i uka (fra jeg var 16-18 år) ?

Mann, 29 år fra Nordland

 

Alkohol kan føre til blackout fra 1-1,5 promille og oppover. Det er vanskelig å uttale seg om det du beskriver kan være forårsaket av alkoholinntaket alene. Forhold som væskebalanse i kroppen, hvor fort du drikker, om du drikker på tom mage, almenhelsetilstand er også avgjørende for hvor høy promillen blir, ikke bare mengden av alkohol du drikker. Mer informasjon om alkohol finner du her.

 

 

Legg igjen en kommentar