vinflaske og -glassHei! Jeg har gått på Antabus siden oktober måned, og det har jeg tenkt å fortsette med i hverdagen. Nå nærmer i midlertid julen og nyttårshelgen seg, og i de settingene jeg beveger meg i den forbindelse har jeg greid å nyte alkohol med måte, og det vil jeg også gjøre i år. Det vil også komme andre anledninger framover, hvor jeg velger å nyte alkohol. Jeg lurer derfor på om det finnes en «motgift» man kan ta selv om man har tatt Antabus den dagen, eller er det å holde opp et visst antall dager som er tingen?
Kvinne, 53 år fra Buskerud

Vi er generelt tilbakeholdende med å gi opplysninger som kan virke som oppfordring og/eller opplæring i forhold til å bruke rusmidler. Men så vidt vi vet finnes ikke noen «motgift» man kan ta mot Antabus. Den eneste løsningen her, er nok å vente til virkningen av Antabus går ut av systemet. Vi anbefaler deg å snakke med foreskrivende lege om hvor lenge du bør vente. Dette varierer ganske mye fra person til person, og ut fra hvor lenge man har gått på Antabus.

Legg igjen en kommentar