Hei, Siden 2008 fikk jeg foreskrevet av anestesiolog opioder, Norspan plaster som jeg brukte med pauser innimellom. I 2010 ble jeg fullstendig avhengig av dette. Min fastlege vil at jeg ikke skulle bruke medisinen og foreskriver isteden antidepressiva. Samt har jeg store bivirkningen i apstinensfase. Jeg trenger hjelp! For jeg krav på utenlandsk behandling, avrusning.?!
Kvinne, fra Oslo

Du har ikke krav på behandling i utlandet, men du har rett til å få behandling i Norge. Hvis du er under 23 år og har en rusmiddelavhengighet har du rett til å få vurdering av spesialisthelsetjenesten innen 10 virkedager, og du har rett på å få behandling innen 65 virkedager (90 kalenderdager som er ca 3 måneder). Les mer her.

Når det gjelder avrusing og/eller behandling anbefaler vi deg å ta dette opp med fastlegen din. Du kan også gå inn på frittsykehusvalg og se hvilke tilbud som finnes. I Oslo finnes det muligheter for rusmiddelavhengige å få plass på dagen hvis det er ledig plass, P22.

Legg igjen en kommentar