Hvordan får jeg min sammboer til å slutte å drikke

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

vinflaske og -glassHan drikker hver eneste kveld, tar antidepressive tab, høyt blotrykktab, sobril.og sovemedisiner…har brukt dette over mange år, han svelger disse pillene med alkohol før han legger seg…jeg klarer ikke dette lengre..hva skal jeg gjøre
Kvinne, 46 år fra Østfold

Vi vil anbefale deg å ta kontakt med noe som heter veiledningssenteret for pårørende. Her kan du få samtaler via telefon, eller komme til samtaler. De er lokalisert i Oslo. Du er også velkommen til å ringe oss anonymt for en prat. Det kan være godt å prate åpent med noen, lufte tankene, stille spørsmål til noen, tenke ut ulike alternativer til slik du har det nå, bli lyttet til og forstått av noen som vet at det å leve nært med mennesker som rusproblemer ikke er lett.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.