adhd ?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

rustlf-logo 75x67Hei! jeg er en kar på 23 år som lurer på om jeg kan ha noen form for adhd, mest trolig veldig mild. Helt tilbake til ca 8klasse, sålangt som jeg kan huske, så har jeg hatt noen problemer som jeg kan begyne med og ramse opp: Er veldig impulsiv på måten at ser jeg noe så MÅ jeg ha det, hvis det faller i min smak! Og hvis jeg skal gjøre noe som jeg har lyst å gjøre så blir gleden overdrevet stor opptill 2mnd før jeg skal gjøre det, og kan ringe og prate med kompiser som skal være med opp til flere ganger for dagen bare om det temaet. En ting til er det at av og til hvis jeg er ute og går eller sitter og ser på tv, eller rett og slett bare prater med folk, så kan det plutselig føles ut som at jeg stresser som bare det og at alt går så fort og jeg føler at jeg puster tungt å høyt, men jeg vet godt at jeg puster helt normalt og at ingenting går fortere en vanlig, men føler meg stresset. Dette rare fenomenet kommer og går som det vil, og det har kommet og gått regelmessig siden værtfall 8klasse! Har pratet med min mor som sier vi har ADHD i familien, men lite! Har vært hos legen og forklart det mye bedre en jeg har forklart her, men der kommer jeg ingen vei. Tror selv at det ikke er så veldig normalt å få slike hendelser som stressopplevelse som jeg kan kalle det her. Det er veldig plagsomt når folk prater til meg, for jeg greier ikke følge med i samtalen fordi jeg blir så «stresset» samtidig som jeg ikke er det. Har du noen form for forklaring på dette, og hva jeg evt kan si til legen ?
Mann, 23 år fra Nordland

Spørsmålet du stiller oss ligger utenfor RUStelefonens kompetanseområdet. Vi råder deg til å ta en ny kontakt med fastlegen din og be om få en henvisning til psykolog eller psykiater for en nærmere utredning i forhold til ADHD. Gi legen den samme beskrivelsen du her gir til oss.

Kanskje du på forhånd kan få nyttig informasjon ved å snakke med ADHD Norge. Her er kontaktinformasjon til dem.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.