Misbruk.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

En 28-åring har hatt kraftige abstinenser etter 3-4 måneders BRUK av 4stk. 25mg Sobril pr. dag han har tatt pga. kraftig angst. Dette er ikke som dere tenker og skriver misbruk. Oxazepam er og det minst «vanedannende» av benzodiazepinene. Jeg har BRUKT tilsvarende 55 mg diazepam hver dag i 21 år pga. invalidiserende angst, og slutta på dagen for noen måneder siden og bruker de nå bare strengt as needed, vil ikke fortsette med de fast. Eneste abstinens jeg merket var litt øresus, ikke så mye abstinens som etter en «fyllehelg».
Mann, 51 år fra Aust-Agder

Det er vanskelig å skille klart mellom bruk og misbruk. I det tilfellet du refererer til, er det nok snakk om en person som har opplevd sin bruk av 25mg Sobril per dag som misbruk. Hvorvidt man skal kalle noe for misbruk eller ikke, er slik vi ser det ikke bare et spørsmål om hvor vanedannende et medikament eller et rusmiddel er. Det er også slik at man har ulik toleranse på ulike medikamenter. Noen kan bruke visse tabletter over tid og ikke få noen store abstinensplager i etterkant, mens andre kan oppleve det helt motsatt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.