Hei! Jeg kjenner en gutt på 18 år. Han bor sammen med foreldrene sine. Og i det siste har han gjort masse dumt. Han omgås kjeltringer og begynt å bruke dop og stjele som bare det de siste månedene.

Foreldrene ser ikke ut til å bry seg om det. Jeg har prøvd å snakke med han men det nytter ikke og dessuten ble han helt rasende da jeg tok opp temaet. Hva skal jeg gjøre i en slik situasjon? Er det en mulighet for å kontakte noen evt anmelde et slikt forhold? Takk på forhånd.

Mann, år fra

I og med at vi ikke vet hva slags relasjon du har til vedkommende er det vanskelig å gi gode råd. Det beste ville nok vært om du ringte hit for å diskutere saken anonymt. Du spør om du kan anmelde forholdene. Så sant du vet, eller har mistanke om at det foreligger kriminell aktivitet kan du ringe å tipse politiet. Du kan også ringe politiet anonymt for å diskutere saken. Det samme kan du gjøre til barnevernet i kommunen din. I og med at han det gjelder er over 18 århar ikke  barnevernet ansvar for han lenger (så sant han ikke har vært i kontakt med barnevernet før, og har etter eget ønske valgt å bli fulgt opp av barnevernet), men barnevernet kan gi gode tips til hvordan man kan forholde seg i en slik situasjon.

Legg igjen en kommentar