Hei. jeg har en venn som det ser ut til har store alkoholproblemer. det ser ut til at h*n også ruser seg med andre stoffer. personen er voksen, men jeg har et nært forhold til h*n. Vedkomme forteller selv at h*n har det tøft for tiden, men jeg har sett at det har pågått lenge ( ca ett år) hva kan jeg gjøre for å hjelpe? jeg begynner å bli veldig bekymret, da jeg ser ting forverrer seg…
Kvinne, 17 år fra

 

 

Hvis vennen din ruser seg så kan det være lurt av deg å være ærlig i forhold til hva du tenker og spørre h*n om dette er tilfelle, om det du tenker er riktig. Hvis det viser seg at du har rett i dine mistanker så finnes det flere steder man kan henvende seg. I store deler av landet finnes det utekontakter hvor man kan få råd og veiledning. Helsestasjon for ungdom er et annet sted å kontakte. Man kan også ringe vår telefontjeneste: RUStelefonen 08588. Noen ganger får vi ikke gjort noe, for det er ikke så lett å påvirke andre i forhold til hva slags valg de tar. Fortsett å være en god venn med h*n, og ta godt vare på deg selv. Prat gjerne med h*n om hva du føler, om bekymringen din, og spør h*n om det er noe du kan gjøre. Det kan også være bra hvis du har noen voksne du kan snakke med om dette, slik at du ikke blir så alene om bekymringene dine.

 

 

Legg igjen en kommentar