Tror min datter på 25 ruser seg, hun har to barn og jeg luerer på hva jeg bør gjøre

Kvinne, år fra Hedmark

Skjønner at dette er en vanskelig situasjon. Hvis du ikke har pratet med datteren din om dette kan det være lurt å gjøre det. Uttrykk din bekymring og si noe om hvorfor du er bekymret, og forklar henne hvorfor du tror hun ruser seg. Kanskje du kan si noe om hvordan dette kan påvirke barna i tilfelle. Barn og rusmidler er en dårlig kombinasjon. Still gjerne spørsmål til datteren din der du spør om hun forstår hvorfor du reagerer, og hva hun hadde gjort hvis hun var i dine sko og du i hennes.

Hvis du fortsatt har mistanke etter samtalen, kan det være en ide og kontakte barnvernet, men kommuniser gjerne dette til datteren din først. Hvis barna går på skole eller i barnehage, kan det kanskje være en ide og ringe dit for å be dem være oppmerksom på hvordan barnas oppførsel og tilstand er.

Noe annet du kan gjøre er å ta kontakt med noen av de organisasjonene som vi linker til under for råd og veiledning.

> Voksne for barn
> 800trygg
> LMS
> Veiledningssenteret for pårørende

Legg igjen en kommentar