cannabisHvor mye hasj må man røyke for å bli høy og er det UTROLIG farlig å prøve en gang ?
Mann, 15 år fra Akershus

Hvor mye man må røyke for å bli høy/ stein er individuelt. Det kommer også an på hvordan man røyker den og kvaliteten på cannabisen.

Hva som vil skje dersom du prøver hasj én gang er vanskelig å vite sikkert, men generelt kan man si at virkningen, som ved andre rusmidler, avhenger av brukerens personlighet, forventninger og miljø, samt rusdosen. Rusen kan gjøre brukeren avslappet og pratsom, og forsterker ofte sansene, spesielt inntrykk av farger, smak og musikk. Man opplever seg selv om mer åpen og sosial, med hyppige latteranfall. Imidlertid vil ikke alle oppleve slike effekter. Noen har hatt svært ubehagelige opplevelser med kvalme og svimmelhet. Cannabis gir både dempende og svakt hallusinogene symptomer, noe som innebærer endret virkelighetsoppfatning. Når koordinasjonen, konsentrasjonen, reaksjonsevnen og vurderingsevne blir svekket, øker sjansen for lite gjennomtenkte handlinger eller ulykker. Videre kan korttidsminnet og tidsoppfatningen forstyrres. Korttidsminnet kan være nedsatt opptil et par dager etter rusen. Akutte depresjoner, angst eller forfølgelsesforestillinger kan også forekomme, avhengig av personlighet og omstendigheter, sinnstilstand, mengde inntatt stoff og innhold av THC (det viktigste virkestoffet i cannabis).

På våre faktasider om rusmidler finner du mer informasjon om hasj.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar