amfetamin_litenHei, jeg er en gutt på 20år som over lengre tid har brukt amfetamin. har klart å holde meg vekke i mindre perioder. men ender altid opp med tilbakefall til bruken. amfetaminen blir hovedsakelig brukt sammen med alkohol å for det meste i helgene.

men som sakt så har jeg enda ikke hatt noe lykke i å komme meg vekk fra stoffet. jeg har også opplevd at livet mitt gradvis har virket mindre meningsløst, føler meg veldig deprimert å familie å venner er begynt å se seg lei. damen gikk fra meg nyligt. Har jeg et rusproblem? burde jeg søke hjelp? å i såfall hvilken hjelp vil jeg da få?

Mann, 20 år fra Hordaland

Det kan absolutt tyde på at du har fått et rusproblem. Når rusbruket går utover andre viktige ting i livet ditt, som relasjoner feks, og du samtidig ikke klarer la være å ruse deg, tyder det på å ha blitt et problem.

Vil anbefale deg å ta kontakt med fastlegen og fortelle han/hun hvordan ting har utviklet seg mtp på rusbruket. Du kan spørre om å få en henvisning til en ruspoliklinikk. Ruspoliklinikk er et sted der du kan gå til samtale å prate med en terapaut som har god kjennskap til rus og avhengighet. Du kan også lese om andre alternativer til behandling på frittsykehusvalg.

Hvis du bor i nærheten av Bergen kan du ta kontakt med utekontakten der, de har god kjennskap til ulike hjelpetilbud, og de kan eventuelt finne et passende tilbud sammen med deg.

Legg igjen en kommentar