Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Alkokutt

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

promillesymbolEr det farlig å slutte tvert å drikke? Bør man «trappe ned»? Har drukket nesten hver dag i 18mnd, 10-12 halvlitere pr dag.
Mann, 31 år fra Rogaland

Du forteller at du har drukket 6 liter øl hver dag, dette er nok i det meste laget for de fleste. Du må ikke bli overrasket om du opplever en vanskelig avrusningsperiode hvor du kan føle deg syk. Å trappe ned er som regel ikke en god løsning, på en slik måte vil problemet bare utsettes.

Generelt trenger en person med alkoholabstinens ro og hvile. Det er også viktig med rikelig drikke, vann eller saft/mineralvann. Hvis du har vært lite opptatt av riktig og variert kosthold i den perioden du har drukket, kan et ekstra tilskudd av B-vitaminer være en god ting . Lette abstinensreaksjoner trenger ingen spesiell behandling. Abstinensen går vanligvis over uten medisiner.

Ved kraftigere abstinensreaksjoner bør du kontakte lege.  Legen kan da eventuelt behandle angst og søvnløshet. Faren for kramper og delir er størst hos personer som har hatt abstinenskramper tidligere, som har brukt både alkohol og tabletter, eller som har fått alkoholabstinens etter å ha sluttet å drikke på grunn av en annen sykdom.

Forbundet mot rusgift har dessuten en Selvhjelpsveileder for alkokutt. Den er ment å være et instrument for personer som har et høyt forbruk av alkohol, og som ønsker å gjøre noe med sin situasjon. Det er et hefte som må bestilles over nettet og blir tilsendt i posten (koster 50,- kr).

Noen får også hjelp gjennom Anonyme Alkoholikere (AA). AA sier om seg selv at de er «et fellesskap av kvinner og menn som deler sin erfaring, styrke og håp med hverandre for at de kan løse sitt felles problem og hjelpe andre å friskne til fra alkoholisme. Den eneste betingelse for medlemskap, er et ønske om å slutte å drikke.» Du finner møtene deres her.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.