Hvor lenge sitter hasj i kroppen? Hvis man har røyket halve livet sitt, tar det lengre tid før det er ute av kroppen da?

Kvinne, 28 år fra Oslo

 THC, som er virkestoffet i cannabisproduktene, er fettløselig og lagres i organismen ved at det bindes til fettvevet. Selv om alt THC er ute av kroppen etter en ukes tid, vil nedbrytningsprodukter – metabolitter – kunne holde seg i organismen i lang tid, opp til en måned etter siste tilførsel. Regelmessige brukere kan derfor ha et konstant reservoar av cannabisstoffer i kroppen, selv om disse ikke er aktive. THC kan oftest påvises i blodet inntil om lag et halvt døgn etter inntak av en vanlig rusgivende enkeltdose, mens omdanningsstoffet THC-syre (metabolitter) kan påvises i urin i flere dager, opptil en uke ved en gangs bruk. Etter langvarig bruk kan i enkelte tilfeller THC påvises i blod i opptil to døgn etter siste inntak, og THC-syre i urin flere uker , opp til 10 uker,etter siste inntak.

Legger ved noen linker, så du kan lese mer om dette.

Folkehelseinstituttets faktaark om hasj

Helsedirektoratets faktaark om hasj

Legg igjen en kommentar