rustlf-logo 75x67Hva er fleinsopp
Kvinne, 59 år

Spiss fleinsopp er det norske navnet på soppen Psilocybe semilanceata. Dette er en liten, tynn, gulbrun sopp, med en karakteristisk klokkeformet hatt, som vokser vilt i Norge. Den kan bli opptil 10 cm høy, og inneholder tørket ca 2 % virkestoff (hovedsakelig psilocybin og psilocin). Her kan du se bilder av fleinsopp.

Psilocybin og psilocin er hallusinogene stoffer, dvs. at de fører til sansebedrag. Spesielt påvirkes synssansen. Andre symptomer er høy puls og store pupiller. Rusvirkningen inntrer gjerne etter 30-60 minutter, og varer i 3-6 timer. Det finnes også en rekke utenlandske fleinsopper som inneholder disse virkestoffene.

På Folkehelseinstituttets hjemmesider kan du lese mer om fleinsopp og andre hallusinogene stoffer.

Legg igjen en kommentar