rustlf-logo 75x67Er det noen erfaringer med bruk av topiramat for behandling av misbruk? Hvordan fungerer dette middelet?
Mann, 35 år fra Oslo

Topiramat er et legemiddel mot epilepsi som først og fremst brukes for å forebygge partielle anfall, altså de anfall som har et lokalt utgangspunkt i hjernen. Det brukes også ved generaliserte anfallsformer og anfall forbundet med Lennox-Gastaut syndromet. Topiramat kan brukes i tillegg til andre antiepileptika når disse ikke gir tilfredsstillende effekt, eller det kan brukes alene. Du kan lese mer om hvordan det virker på felleskatalogen.no (søk på topiramat).

Erfaringer med topiramat for behandling av misbruk gjelder alkohol. Noen studier indikerer at topiramat og andre antiepileptika er effektive i behandlingen av alkoholisme. Forskning tyder på at topiramat hemmer dopaminfrigjøringen, og forsterker den hemmende virkningen av gamma-aminosmørsyre (GABA). En gjennomgang i 2008 av effektiviteten av topiramat konkluderte med at resultatene fra publiserte studier er lovende, men per 2008 var dataene utilstrekkelige for å støtte bruk av topiramat sammen med kort, ukentlig rådgivning om etterlevelse av behandlingen. En gjennomgang i 2010 fant at topiramat kan  redusere trangen etter alkohol og alvorlighetsgraden av abstinens, samtidig som resultatene av livskvalitetsmålinger blir bedre.

 

Legg igjen en kommentar