rustlf-logo 75x67Hei… Jeg sliter veldig i forhold til min far som er alkoholiker. Problemet har vært økende. Jeg er enebarn og forledra mine er skilt så jeg føler det vel kanskje som enda større påkjenning og ansvar…

Han bruker alle penger på sprit, og jeg fyller av og til opp fryseren hans med mat for at han ikke skal sulte. Skjønner det ikke er rett, men kan ikke se at han sulter… Førstepri. hos han er spriten. Han var inne til kort behandlingsopplegg en gang men han innrømmer ikke problemet- enda han er så full at han knapt står på beina når jeg er der på besøk… Hva skal jeg gjøre? Det går vel ikke an å tvinge han? Skjønner bare ikke hva jeg skal gjøre, og tilstanden hans blir verre hele tiden.
Kvinne, 35 år fra Møre og Romsdal

Selv om man ofte skulle ønske at det gikk an å tvinge noen til å gjøre noe med sitt rusproblem, går ikke det. Vil anbefale deg at du kontakteer veiledningssenteret for pårørende, 22993490. Det er et sted du kan ringe for å prate med profesjonelle som daglig har samtaler med pårørende til rusmisbrukere. De kan også tilby deg oppfølgingssamtaler.

Legg igjen en kommentar