rustlf-logo 75x67Min samboer drikker ofte. Hver kveld drikker han 3-4 bokser med øl. Hans drikking har ofte vært et tema for krangel og det er ikke så lenge siden han ville kutte det ut, fordi han synes det blir for dyrt og usunt.

Nå oppdager jeg at han drikker likevel etter at jeg har lagt meg, han har boksene sine ute i bilen og tar dem ikke inn når jeg kan se det. I kveld oppdaget jeg på nytt tomgodset ute i garasjen. Jeg har konfrontert han med det før og han mener det er jeg som overdriver, det er naturlig å legge det vekk, spesielt fordi jeg reagerer på det. Når han er på fest er han alltid først full og blir som regel fullest også. Han oppsøker steder der det serveres alkohol nesten uansett, her arrangerer pub-quiz og sist fredag reiste han til tross for at vår fem år gamle datter hadde feber. Her var en barnepike som skulle passe barna våre til han kom fra jobb kl 21, (jeg var avgårde på jentetur med revy), han reiste alstå likevel og da jeg kom hjem kl 0200 lå jenta å gråt med feber og han hadde lagt seg ganske full, om jeg ikke hadde kommet hjem ville han nok forsøkt å ta seg av henne, noe som ville vært fryktelig. Når jeg har spurt om hvorfor han gjemmer øl-bokser, benekter han det. Han mener det er tilfeldig at de blir liggende i bilen (som låses) og at han har ikke problemer av noe slag. Jeg vet ikke hva jeg gjør nå, vi har to små barn, nytt hus og masse gjeld (bundet rente også) Men, jeg blir nervøs av dette, han lyver mye, mest om drikking og jeg orker nesten ikke å snakke med han. Jeg tror kanskje ikke det er så mange råd å få, men det er godt å bare dele det med noen.
Kvinne, 42 år fra Telemark

Vil anbefale deg å ta kontakt med noe som heter veiledningssenteret for pårørende. Der kan du ta opp denne type problematikk og få tips, råd og veiledning på hvordan du kan håndtere denne situasjonen. Det er ingen lett situasjon å stå i, så det kan være viktig for deg å få noen å prate med. Du er også velkommen til å ringe oss i RUStelefonen for å lufte tanker, eller diskutere situasjonen.

Legg igjen en kommentar