Hasjrøyking og foreldreansvar

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Nylig har jeg vært på besøk hos et par med ei lita jente på ca 1 år. De røyker hasj i nærvær av dattera si, og til og med i samme rom som hun befinner seg i. De er ikke i kontakt med barnevernet. Det nytter seg ikke å prate med dem og jeg kjenner ikke til etternavnet deres. Hva skal jeg gjøre? Finnes det en mulighet (helst anonymt) å anmelde dem, eller si fra til barnevernet, eller hva som helst. Er det f.eks. mulig å skrive en bekymringsmelding på nettet. Eventuelt hvilken nr skal jeg ringe? Dette går jo bare ikke an!

Det er fullt mulig å kontakte barnevernet anonymt. Du kan fortelle dem det du vet, og opplyse om adressen. Fortsetter foreldrene å røyke hasj, vil muligens flere melde fra til barnevernet. Jo flere bekymringer barnevernet får rundt en sak, jo høyere vil de prioritere den. All informasjon hjelper. Du kan kontakte kommunen der de bor og be om å få snakke med barneverntjesten. Av personvernhensyn anbefaler vi ikke å benytte Internett til slike sensitive tema.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.