Er frukttobakk til vannpipe lovlig?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg skulle gjerne hatt en oppdatering angående frukttobakk. Internettet er utdatert med gamle innlegg på diverse forum så jeg tenkte at jeg må spørre her. Er frukttobakk som brukes i vannpiper ulovlig i Norge? En venn av meg hadde en sprek liten boks med frukttobakken som var merket med advarsler. Gjør det frukttobakken lovlig? Er det lov å ha med frukttobakk til Norge via fly? Hvor mye er det lov å ta med seg? Hvorfor ber dere om alderen min? Hvorfor må tobakk være merket mens sprit ikke trenger å være det?

Frukttobakk til vannpipe (shisha/hookah) blir rammet av Forskrift om forbud mot nye tobakks- og nikotinprodukter § 2: «Det er forbudt å produsere, føre inn i Norge, omsette eller overlate til andre nye former for tobakks- og nikotinholdige produkter.» Dette produktet er altså både ulovlig å selge i Norge og ha med seg inn i landet, f. eks. på fly.

For øvrig pleier vi å henvise til Røyketelefonen (800 400 85, mandag – fredag kl. 09.00 – 18.00) når det gjelder spørsmål om tobakk og tobakksprodukter.

Her kan du lese mer om vannpipetobakk, og her kan du lese mer om helserisikoen ved bruk av vannpipe.

Og grunnen til at det er ulike regler for merking av alkohol og tobakksprodukter, er nok at alkohol i små mengder vanligvis ikke er skadelig, mens det alltid vil være skadelig å få røyk ned i lungende, selv i mindre mengder.

PS: Vi spør etter kjønn, alder og bostedsfylke fordi dette ofte vil være nyttig i utformingen av svaret, f.eks. når vi anbefaler lokale hjelpetiltak. Dessuten bruker vi denne informasjonen når vi dokumenterer den jobben vi gjør og utarbeider statistikk. (Det kan f.eks. være interessant å vite om visse deler av landet, eller visse aldersgrupper, bruker oss mer eller mindre enn forventet.)

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.