promillesymbol_litenHei! Hvor mye sprit bør jeg blande inn i et glass med f.eks. Cola? Vennligst svar i brøk 🙂 PS: Trenger et raskt svar.
Gutt, 15 år fra Oppland

Det er umulig å gi et presist svar på dette spørsmålet (blant annet fordi vi ikke vet hvor mange drinker du planlegger å drikke, eller hva du veier), men desto mindre sprit du blander i brusen, desto større kontroll vil du ha over hvor beruset du blir. Det er imidlertid ikke bare mengden sprit som påvirker hvor beruset du blir. Dette vil også være avhengig av kjønn, kroppsvekt, hvor fort du drikker, væskebalansen i kroppen og om du drikker på tom mage. Hvis du ønsker å være litt forsiktig, kan vi råde deg til å spise et godt måltid før du begynner å drikke. Vi kan dessuten anbefale deg å vente litt mellom hver gang du tar en drink, og dessuten drikke vann (eller annen alkoholfri drikke) mellom hvert alkoholinntak.

Her kan du lese mer om utregning av alkoholpromille.

Legg igjen en kommentar