Jeg skal på hytte-tur med noen venner i helgen. Vi har mye hjemmelaget vin hjeme som pappa laget for 5-10 år siden. Er det forsatt alkohol i den? Er det farlig å drikke så gammel vin?
Kvinne, 13 år fra Rogaland
Hjemmelaget vin tåler vanligvis ca. 5 års lagring, men er på topp smaksmessig etter ca. 1-2 år.Det er bl.a. alkoholinnholdet og lagringsmåten som gjør vinen holdbar. Dersom vinen er 10 år, kan det være at den har gått over til å bli eddik, eller at det har skjedd andre kjemiske reaksjoner slik at den ikke er drikkbar. Direkte farlig er det nok ikke, men du kan bli ganske dårlig av å drikke slik gammel vin.
HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen