Hvordan skal jeg nå forholde meg til hans misbruk? Vi har bodd sammen i 19 år, har to barn, ett felles som er 15 og jeg har en fra før på 22. 15 åringen vi ikke lenger snakke med faren fordi hun har oppdaget hans misbruk, hun hater han og har begynt å rømme til venner.

Hun føler seg utrygg sammen med han sier hun og føler at han ikke er normal voksen, og det har hun jo helt rett i. En som er ruset klarer jo ikke å se annet enn seg selv. Jeg har utsatt barna mine for utrolig mye dritt med denne misbrukeren, først nå slo det meg at jeg er på en måte delaktig, fordi jeg godtar, jeg har selvsagt sagt i alle år at jeg hater det han driver med, men han fortsetter og jeg fortsetter og bo i lag med han. Jeg har kommet til et punkt hvor jeg ikke lenger kan velge om jeg vil fortsette ekteskapet mitt med han, han sier han vil velge rusen fremfor oss, ennå så blir jeg litt til, jeg forstår ikke hvorfor jeg gjør det. Min datter sier hun vil bo på barnehjem fremfor å forholde seg til han. Jeg trenger hjelp til å forstå at han aldri slutter og at han er syk. Jeg er nødt til å komme meg ut av dette forholdet, men det er ikke lett. Jeg er blitt så vant til problemene at jeg ikke tenker på det i hverdagen. Er det noen sted jeg kan henvende meg for å få litt drahjelp til å gå videre uten han. På forhånd takk..
Kvinne, 44 år fra Akershus

Det finnes steder du kan ta kontakt. Ett sted er familievernkontoret. Det er gratis og det finnes i alle kommuner, se HER. Et annet sted er veiledningsstenteret for pårørende, les mer om de HER. Du er også velkommen til å ringe oss på RUStelefonen for å prate om situasjonen du er oppi. Vi har åpent hver dag mellom 11.00 – 19.00.

Legg igjen en kommentar