Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

LAR-behandling

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg er en mann på 35 år hvis liv har vært preget av opiatmisbruk i ca 20 år. Nå har det kommet til et punkt da jeg ikke orker mer og har lyst til å få et normalt og verdigt liv. Jeg har to nydelige barn på 7 og 2 år som jeg ser skjelden pga dette, og det river meg i biter.

Jeg har nå tatt insinativet til å utarbeide en søknad for å delta i LAR prosjektet sammen med fastlege og representanter fra nav og sosialtjenesten. Spørsmålet mitt er da som følger: Er det pr dags dato lettere å komme inn på dette tiltatket enn tidligere, og veier prøvde tiltak som befatter deltagelse av psykolog,lege, sosialtjenesten og nav ike tungt som opphold på en evt poliklinisk institusjon o.l?
Mann,35 fra Sør-Trøndelag

 

På ditt spørsmål om det er lettere å komme inn i Lar-behandling nå enn tidligere, er svaret ja. Det er også lempet noe på kravene om alder og lengde på rusmisbruk i forhold til da det startet opp. LAR-forskriften sier at » Legemiddelassistert rehabilitering skal som hovedregel ikke være det første behandlingsalternativet som velges ved behandling av opioidavhengighet med mindre det etter den faglige vurderingen anses som det mest egnede og forsvarlige behandlingsalternativet. Det skal alltid foretas en konkret vurdering av andre tiltak enn legemiddelassistert rehabilitering. Pasientens alder og lengde på opioidavhengighet skal alltid tillegges særskilt vekt ved vurderingen av om legemiddelassistert rehabilitering skal tilbys. » Så her kan det se ut som du har alder og lengde på opioidavhengigheten på din side når det LAR-behandlig. Du kan lese er om dette her.  Du kan også gå inn på LAR-Net, som er brukernes egen organisasjon. Du vil finne mye nyttig informasjon der. Du kan også ringe dem på telefon 33369550.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.