vinflaske og -glassJeg har en farmor som drikker alkohol hver dag . hun sier at hun ikke drikker , men det lukter alkohol lang vei . jeg lurer på om hun kan kalles alkoholiker ?
Kvinne,16 fra Nord-Trøndelag

Om din farmor kan kalles alkoholiker, eller om hun har et alkoholproblem, kommer an på en rekke ting. Noen tegn på at en person er blitt avhengig av alkohol, er rastløshet og søvnproblemer i perioder man ikke drikker, man tåler mer og mer alkohol, drikker raskt, glemmer å spise, føler seg uopplagt, drikker for å dempe stress, angst og depresjon og deltar bare i fritidsaktiviteter der det drikkes alkohol. Det kan jo tenkes at din farmor drikker moderat, men tar seg et glass om dagen? Kanskje kan du forsøke å snakke med henne om at du synes det lukter alkohol av henne, og fortelle henne hva det gjør med deg?

Legg igjen en kommentar