Jeg har ADHD og går på en medisin som heter conserta (tror det skrives sånn). Jeg har gått på ritalin før, men tar conserta nå siden den varer i 12 timer. Den er brun-rød og er i en slags pølseform. Og jeg lurer på en ting, siden det inneholder amfetamin i den, kan man sniffe det da? Som oftest så sniffer jo folk noe som er hvitt. :-p – Jeg har ikke tenkt til å sniffe den da, men bare lurer på det.

Kvinne, 15 år fra Akershus

Concerta inneholder ikke amfetamin, men et virkestoff  som heter metylfenidathydroklorid. Både metylfenidat og amfetamin er sentralstimulerende stoffer og ligner på hverandre når det gjelder effekter og bivirkninger, selv om amfetamin er et mye sterkere stoff. Det er mulig å sniffe concerta, men den medisinske effekten blir ikke den samme fordi Concerta er et depotpreparat som skal avgi virkestoffet langsomt i kroppen.

> Les mer om Concerta
> Les mer om amfetamin

Legg igjen en kommentar