Jeg har en venn som havnet på sykehuset etter å ha tatt en overdose med: Seroquel, Metformin, Lamictal, cipralex, vallergan, stilnoct, zopiklone. Er dette en farlig kombinasjon? Er sannsynligheten for å dø av det stor?
Mann, alder og fylke ukjent.

Det var leit at vennen din har blitt lagt inn på sykehuset med en overdose og vi håper det går greit med han. Når det gjelder medisinen han har tatt er det, av flere grunner, vanskelig å si noe sikkert om hvorfor han har fått overdose. For det første vet vi ikke hvor store doser han tok av de ulike medisinene. De ulike medisinene du nevner har ulike virkningsområder og ulike grenser for når det er fare for overdose/forgiftning. Kombinasjon av ulike medisiner vil også påvirke faren for overdose/forgiftning. Medisiner kan også virke ulikt på ulike personer. Hvis du har lyst å lese mer om virkningsområder og fare for overdose for de medikamentene du skriver om anbefaler vi at du orienterer deg i felleskatalogen og/eller i felleskatalogens pasientutgave.

Legg igjen en kommentar