Hei. For fire år siden mistet jeg min far pga. overdose! Jeg sliter fremdeles utrolig mye med dette og vet at det ikke finnes noenting som kan endre på det som har skjedd.. Men jeg lurte på om det finnes noen jeg kan snakke med? Jeg kan virkelig ikke snakke med min mor, siden hun er splitterpine gal, selger seg osv. og andre familiemedlemmer tør jeg ikke prate med…
Jente, 15  fra Østfold

Så bra at du stiller dette spørsmålet, for det er ikke bra for deg å gå alene med sorgen og savnet etter din far. Og når du heller ikke føler at du kan snakke med, og få støtte av, din mor, er det viktig at du tenker igjennom om det finnes et voksent menneske du har tiltro til i din nærkrets. Du kan f.eks. snakke med helsesøster på skolen din, læreren din, helsestasjon for ungdom dersom det finnes der du bor , sosiallærer/rådgiver ol. Du kan også gå til legen din og evt. be om henvisning til en psykolog, f.eks BUP (link). Det finnes noe som heter Veiledningssenteret for pårørende til rusmisbrukere, telefon 22993490. Dit kan du ringe, de som jobber der har spesielt fokus på pårørende, og er profesjonelle. Røde kors-telefonen for barn og ungdom er gratis fra fasttelefon, og du kan være anonym.Telefonnr.80033321. Det finnes et nettsted, barnogunge.no, for barn og unge av rusmisbrukere. Her vil du finne mye nyttig informasjon. Og du er selvsagt velkommen til å ringe oss i RUStelefonen 08588 når som helst. Håper dette var til litt hjelp.

Legg igjen en kommentar