Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Har et søskenbarn som har begynt med rusmidler

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Jeg har et søskenbarn som er 18 år gammel. Han har trent litt under et års tid nå ved et styrketreningsstudio kjent for vanking av bolere osv. Har nettopp fått vite av familien at han har begynt å havne i en farlig sone, eksperimenterer med anabole steroider, andre stoffer, hasj osv. Hvordan kan jeg som hans søskenbarn (har hatt god kontakt opp gjennom årene, litt mindre de 2 siste årene) bidra, hjelpe han på best mulig måte? Hvilke tiltak kan vi rundt sette i gang raskest mulig? Han vet iheller kke at jeg VET hva han driver med, hvordan kan jeg hjelpe til uten å støte han fra meg?
Setter STOR PRIS på gode svar. Hilsen bekymret søskenbarn
Mann, 21 år Sør Trøndelag

Søskenbarnet ditt er heldig som har en som deg som bryr seg om hva han gjør, og hvordan han har det. Fordi han er over 18 år er han voksen og kan selv bestemme om han vil bruke rusmidler eller ikke, selv om det er ulovlig.

Det du kan gjøre er å si til han at du vet hva han driver med, og at du ønsker å prate med han fordi du bryr deg om han. Du kan fortelle han at du er bekymret for at han skader seg selv hvis han bruker hasj og anabole steroider (ev. andre rusmidler). Spør han gjerne om hvordan han har det, spør om hvorfor han har begynt å ruse seg, spør om han forstår hvorfor du reagerer og er bekymret.

Hvis du ønsker å lese mer om skader som bruk av hasj gir, kan du lese om det på vår hjemmeside. Ønsker du å lese mer om anabole steroider, kan du gå inn på www.stereoider.net.

Når det gjelder tiltak dere kan sette i gang for å få han til å slutte avhenger det av om han har lyst til å slutte. Hvis han er interessert i å slutte med hasj ligger det en selvhjelpsguide som du finner her. Hvis han trenger hjelp til å slutte kan han kontakte legen eller ruskonsulent på sosialkontor/NAV som kan søke han inn til behandling. I og med at han er 21 år gammel kan det også være en ide å motivere han til å ta kontakt med Utekontakten eller Helsestasjonen for ungdom for eks. for å ta en prat om situasjonen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.