Ufør på grunn av Subutex

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har levd et nøktern liv med kjæreste og jobb fram til det ble slutt med kjæresten min for ti år siden. Dette førte til at jeg mista vårt felles nettverk av venner og jeg falt tilbake til barndomsvennenemine, de uten jobb, som etterhvert hadde begynt med hardere stoffer for så å havne under LAR (legemiddel assistert rehabilitering). Det var her jeg ble introdusert for subutex. Det så så rent og pent ut i forhold til heroin og andre rusmidler og de som brukte det snakka som om de var rusfrie nå som de var på subutex. Det begynte med 1 gang i måneden og har utvikla seg til en halv om dagen. Jeg er nå gift og prøver og opprettholde et normalt liv men klarer det ikke lenger. En halv subutex til dagen utgjør 6000 kroner i måneden og på midlertidig uføretrygd så strekker det bare ikke til. Ironisk nok så er det subutexen som har fått meg ufør. En annen ting er forholdet til kona som står på vent. Man blir kjemisk kastrert og mister helt lysten på sex, så det er bare snakk om tid før det også ryker. Doktoren min, familien og kona vet ikke at jeg forbruker disse mengdene subutex og jeg klarer som sagt ikke å slutte på egenhånd, så nå er jeg helt rådløs og trenger hjelp.
Mann,36 fra Rogaland

Litt informasjon om Subutex «Subutex sublingvaltablett er en del av et medisinsk, sosialt og psykologisk behandlingsprogram for pasienter som er avhengig av opiater (narkotika). Å ta dette produktet sammen med benzodiazepiner (legemidler som brukes til behandling av angst eller søvnforstyrrelser), kan svekke pustingen og forårsake dødsfall på grunn av pustestans. Drikk ikke alkoholholdige drikker og ta ikke medisiner som inneholder alkohol mens du behandles med Subutex.» Subutex er vanedannende, og brå slutt kan forårsake abstinessymptomer. Men dette kjenne du sikkert til som langvarig misbruker. Dersom du ikke klarer å slutte på egenhånd, kan du be legen din om hjelp. Det er mye som står på spill for deg, og det vil kreve en skikkelig innsats fra deg om du vil endre dine (rus)vaner.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.