Medikamentbruk og graviditet

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Jeg har leddgikt med store smerter, samt at jeg har mye smerter rygg etter en skade.Ble operert i ryggen for ca 1 år siden. Jeg har brukt durogesic smerteplaster i snart 2 år , 50 microgram samt ketorax hvis nødvendig. Vi har et stort ønske om å få barn, og har smått begynt å prøve. I forkant av dette har jeg trappet helt ned på smerteplasteret, brukt ca 1,5 mnd på det. Smertene er nå veldig intense, og jeg har brukt 2x 5mg ketorax om dagen for å døyve smertene. Jeg vil overhodet ikke bruke noe slikt under et svangerskap, men syns det er vanskelig å vite helt hva som er greit eller ikke.
Er veldig stolt av meg selv som har klart å kutte ut plasteret, men samtidig er smertene i ledd og rygg så intense at jeg må fremdeles ha noe lindring. Jeg har valgt å redusere aktivitetsnivå slik at jeg ikke skal trigge frem smerter. Jeg ønsker å slippe å ta de 2 tablettene daglig slik at jeg kan begynne et evt svangerskap uten dårlig samviittighet. Vet jo at slik sterk medisin kan skade foster osv. Hvor kan man få råd om en slik problemstilling som kroniske smerter og graviditet?Er vel neppe på riktig plass her, men finner ikke så mye info om det temaet på nettet….Skal ta det opp med legen neste gang Men tar gjerne imot tips om kroniske smertepasienter som må bruke medisin og evt råd under svangerskap…
Kvinne, 29 år fra Akershus

Vi er nok ikke rette sted å henvnde seg til. Vi kan anbefale deg å ta dette opp med legen din. Et annet sted du henvende deg med spørmål angående medikamentbruk og svangerskap er Borgestadklinikken. De jobber mye med kvinner og rusmisbruk, men der finnes personer som har mye kunnskap rundt tematikken medikamentbruk og graviditet. Kanskje de har noen steder å tipse deg.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.