Hei! Jeg har et lite problem. Det er ikke det at jeg MÅ ha alkohol, eller at jeg drikker ofte. Men, de gangene jeg drikker meg full, så endrer jeg personlighet.

Jeg kan bli tverr, ufølsom og direkte, noe jeg ikke er edru. Men det som er, liker jo å ta meg vin o.l når vennene mine gjør det. Er det noen løsning på dette, eller er det bare å slutte og drikke?
 Mann,23 fra Vest-Agder

Det er mange som opplever det du gjør når de drikker alkohol. Det kan jo være noe ubearbeidede ting i livet ditt som gjør at du reagerer slik du gjør? Kanskje du kan begrense alkoholinntaket når du drikker, og ikke bli full? I lave konsentrasjoner vil alkohol endre stemningsleiet i positiv retning, redusere konsentrasjonsevnen samt hemme korttidshukommelsen og evne til læring. Den kritiske sansen vil også sløves. Hos de fleste synes denne følelsen av å være lett påvirket å inntreffe ved alkoholkonsentrasjoner rundt 0,5 promille eller lavere. Ved disse, eller litt høyere blodalkoholkonsentrasjoner, inntrer det oftest en viss kritikkløshet og økt risikovillighet. Generelt vil de nevnte virkningene bli tydeligere når alkoholkonsentrasjonen i hjernen og blodet stiger opp mot 1,0 promille. Selv uten reduksjon av ferdigheter, kan disse alkoholvirkningene øke ulykkesrisikoen, utløse aggresjon og vold mot andre. Du kan lese mer om alkohol på Helsedirektorates faktaark om alkohol.

Legg igjen en kommentar