Heisann. Jeg røyker hasj av og til, maks en gang pr. 3 mnd. Jeg sluttet med den brune hasjen for lenge siden, fordi den ga meg så ekle drømmer, og hukommelsen sviktet helt en liten stund. Så nå har jeg bare gått over til de grønne typene, som visst skal være litt mildere og ferre bivirkninger. Men problemet mitt er nå at jeg av og til får den fysiske følelsen rett etter inntak av THC, selvom jeg ikke har gjort det på 2 måneder nå. Jeg er helt klar i hodet, ikke rød i øynene og ingen spesiel matlyst når denne følelsen forekommer. Da jeg får denne følelsen varer den ofte mellom 1-24 timer. Den kommer ofte da jeg våkner om natta (av naturlig årsaker) eller går i dusjen. Dette er ganske irriterende og jeg er veldig lei dette. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg føler jeg mister litt kontrollen over kroppen når denne følelsen kommer. Er utrolig redd. Håper ikke dette er noe jeg må leve med for resten av livet. Har ikke inntatt THC etter jeg fikk denne følelsen for første gang og jeg har ikke prøvd noen andre stoffer. Er også ganske sikker på at noen ikke har lurt meg på noen måte. Er veldig fortvilet, og håper på raskt svar..
Mann,16 fra Hedmark

Hasj er harpiks fra cannabisplanten, i rå eller renset form. Fargen kan variere fra lys brun eller grønn til nesten sort.Innholdet av THC kan variere enormt etter plantetype, dyrking og bearbeiding. Usikker på hva du mener med «den grønne typen», men hvis det fremdelses det er hasj det er snakk om, har du antakelig fått noe med lavere thc-innhold. Virkningene av cannabis, som av andre stoffer, kan variere sterkt og avhenger dels av mengde stoff og innhold av THC, dels av personlighetstypen til brukeren, dels av omgivelsene og forventninger til rusen. Den følelsen du får kan være angst, og det er ikke uvanlig etter å ha brukt hasj. Større doser kan nedsette hukommelsen, nøyaktigheten og forståelsen av skriftlig informasjon. Korttidsminnet kan være nedsatt opp til et par dager etter rusen, slik du selv har opplevd. Du kan lese mer om kortids-og langtidsvirkninger av hasjbruk her. Og i hasjguiden kan du lese om hva som skjer med kroppen når du slutter å røyke, evt. abstinenser mm. Dersom dine plager ikke går over etterhvert, vil vi råde deg til å snakke med legen din. Legen har taushetsplikt, også overfor dine foreldre.

 

Legg igjen en kommentar