Narkohunder og hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg lurer på, dersom jeg røyket hasj jevnlig og ofte, og jeg drar en tur til syden og er der i 3 uker uten og røyke. Kan narko hunder som tollere bruker markere meg da? Klarer de og lukte det etter 3 uker uten noe kontakt med hasj?
Mann, 45 fra Akershus

Hvorvidt hunder kan lukte det eller ikke kan vi ikke svare deg eksakt på. Det kommer an på hvor trente hundene er og hva de er trent til. Men hunder har god luktesans, og hasjlukt setter seg normalt i klær, hud og hår som hunder kan nok kan lukte dager , og kanskje uker,i etterkant. Skal dette få konsekvenser for deg på noen måte, må du likevel bli tatt med hasj, marihuana eller frø. Det at en hund evt. lukter noe, kan føre til at du blir sjekket, men det får ingen konsekvenser for deg utover det.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.