Jeg er redd jeg har et alkohol problem .Når jeg drikker så har jeg mistet kontrollen mange ganger og jeg husker ingen ting også gjørt veldig domme ting som jeg ikke husker, jeg jobber hver dag .Jeg drikker hver helg ,og får ofte veldig store problemer med min kone og med politet . Hvor kan jeg få hjelp?
Mann, 39 fra Oslo

Det finnes ulike steder du kan henvende deg. Det kommer også an på hva du ønsker. Hvis du ønsker hjelp til å slutte helt med drikkingen finnes det hjelpetiltak for det, ønsker du hjelp til hvordan du kan håndtere drikkemønsteret bedre finnes det også alternativer til det. Det kan være kanskje være lurt å kontakte legen din. Av type medikamentell hjelp kan Antabus være et alternativ. Hvis du ikke har kjennskap til det, kan du gå inn her å lese om det. Det er et alternativ hvis du ønsker hjelp til å la være å drikke. Ønsker du noen profesjonelle å prate med, kan polikliniske hjelpetilbud være et alternativ. Her lager man individuelle planer og mål som man jobber mot. RUPO (ruspliklinisk behandlig) kan være et bra alternativ. Man trenger henvisning fra lege for å få time her. I Oslo har blåkors godt kjennskap til alkohol som et problem, de tilbyr samtaler og gruppeterpi. Les mer om ulike behandlingssteder på frittsykehusvalg.no, eller ring dit for mer informasjon. AA er en selvhjelpsgruppe som har grupper overalt i hele Norge. du kan gå inn på disse sidene her og lese mer om det. Retretten er en stiftelse som tibyr samtaler og akkupunktur. De har mye kompetanse når det kommer til avhengighet, alle som jobber der har selv erfaring med rus. Terskelen for å komme dit er veldig lav, man kan bare dukke opp på døra. I og med at du er i arbeid kan du kontakte noe som heter AKAN, Arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk. Du kan også lese mer om alkohol her

Legg igjen en kommentar